Kedadeane Udan Es.. brrrrrr adem e

gambar dari google

Hujan es kuwi, udan seng bentuk e es, hehehe… yo jelass ta bro ya.. Rolling on the floor laughing

Hujan es lek ndek ilmu meteorologi iku jenenge presipitasi seng bentuk e bal bal es. salah siji ne proses pembentukane iku liwat kondensasi uap e banyu ndek atmosfer seng manggon ndek lapisan nduwur e freezing level. Es seng ndek kene iku kedadeane prosese biasane ukurane gede. Saking gedene ukurane, masio mudun menisor nang temperatur seng luwih anget ora kabeh es iku mau dadi banyu. Udan es iku ora mung ndek negoro sub-tropis, tapi yo iso ndek daerah ekuator.

Proses liane seng iso ndadekne udan es yoiku riming, beluk e banyu lewat lapisan adem ketarik nang permukaan benih-benih es. Soale ono pengembunan ndadak moko dadio es seng ukurane gede.

Udan es seng dibarengi karo angin penthil muter iku teko jenis awan bersel tunggal seng akeh lapisane (CB) cedek karo permukaan bumi, ambeg iso teko sel awan macem2, lan pertumbuhane seng vertikal karo luasan are horisontal e kiro-kiro 3-5 km lan dadine singkat antarane 3-5 menit utowo iso 10 menit tapi jarang, dadi wajar lek peristiwo iki sifat e lokal lan gak roto, jenis awan seng lapis-lapis iki njulang vertikal sampe duwur e 30.000 feet, jenis awan lapis-lapis iki biasa e bentuk e bunga kol lan dijenengi awan cumulo nimbus (CB).

P1220420 - Copy

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s